INGREDIENCE:
kuřecí vývar (i z kostky)
žampiony nakrájené na plátky
hrášek
cibule
olej
karí koření
zázvor (čerstvý nebo mletý sušený)
chilli
worchester
čínské vaječné nudle
Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a poté přídáme žampiony a hrášek.
2. Opékame pár minut, aby žampiony změkly. Poté přidáme strouhaný zázvor (asi 3 cm velký kousek) a ještě krátce orestujeme. Pokud nemáme čerstvý zázvor, přidáme mletý sušený (asi 1/2 lžičky).
3. Dále přidáme 1 lřičku karí a zalijeme vývarem. Necháme pár minut povařit a na závěr přidáme chilli dle chuti a dochutíme solí a troškou worchestru.
4. Čínské nudle můžeme uvařit buď zvlášť, nebo rovnou v polévce. Většinou se vaří kolem 2 minut. V případě, že máme instantí nudle, dáme je rovnou do misek a zalijeme hotovou polévkou.
TIP: Polévku můžeme obměnit nebo zpestřit různými druhy zeleniny. Např. na nudličky nakrájenou mrkví, čerstvým pórkem, koriandrem nebo místo žampionů zkusit některé tradiční houby asijské kuchyně.
Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 10 min
Dobrou chuť!
Další recepty